ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ​

Για να βρούμε μία θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, κατά τη διαδικασία της αναζήτησης αλλά και για να γίνει η πρόσληψη μας από έναν εργοδότη, υπάρχουν δύο σημαντικά ζητήματα σημεία που χρίζουν μεγάλης προσοχής.
Η κατάλληλη – στοχευμένη αναζήτηση (με βάσει τα προσόντα μας αλλά και άλλα ζητήματα όπως περιοχή απασχόλησης κλπ) και το κατάλληλο και σωστό βιογραφικό για την επιδιωκόμενη κάθε φορά θέση.1. Αναζήτηση

Θα πρέπει να αναζητούμε την εργασία που μας ενδιαφέρει στα κατάλληλα σημεία και με την κατάλληλη προσέγγιση, ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο και κόπο, αλλά φυσικά, να πετύχουμε και τον τελικό στόχο μας, δηλαδή την εύρεση της κατάλληλης για εμάς θέσης (με βάσει τα προσόντα μας). Ένα βασικό λάθος που δυστυχώς συμβαίνει, είναι η επιδίωξη μίας θέσης που προσφέρει ενδεχομένως καλύτερο μισθό, αλλά δεν έχουμε καν κατανοήσει το τι ακριβώς ζητάει και πολύ περισσότερο δεν έχουμε όλα τα απαραίτητα προσόντα αυτής.

Οπότε συνοψίζοντας θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να αναζητά αυτό που πρέπει πραγματικά. Βέβαια πάντα υπάρχουν και εξειδικευμένες θέσεις και δεν είναι τυχαία η επιλογή κάποιων πολύ μεγάλων εταιρειών, όπως Microsoft, Amazon, ή η TeamViewer στα Ιωάννινα κλπ, να στήσουν και στην Ελλάδα γραφεία/υποκαταστήματα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς εργαζόμενους να διευρύνουν τις επιλογές των θέσεων που ψάχνουν, χωρίς να περιορίζονται από αποστάσεις, διότι ειδικά τέτοιες εταιρείες, μετά από ένα δοκιμαστικό χρόνο εργασίας, εμπιστεύονται τους εργαζομένους τους, και τους επιτρέπουν να δουλεύουν από απόσταση.

Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε κάποια site που εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό. Να σημειώσουμε εδώ, ότι η κατάλληλη αναζήτηση της θέσης πέρα από το διαδίκτυο, μπορεί να γίνεται και με τους λεγόμενους παραδοσιακούς τρόπους, οι οποίοι και αυτοί έχουν τα πλεονεκτήματά τους, αλλά σίγουρα στο διαδίκτυο υπάρχει τεράστιος όγκος θέσεων.

Μπορείτε λοιπόν, να επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει και λέξεις κλειδιά για το αντικείμενο απασχόλησης (π.χ. υπάλληλος γραφείου, πωλητής, κλπ) και όταν βρείτε αυτό που σας καλύπτει θα πρέπει να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα που είναι να στείλετε το βιογραφικό.
Κάτι που μας φέρνει στο δεύτερο και σημαντικότερο βήμα, που είναι η δημιουργία ενός σωστού, για την επιδιωκόμενη θέση, βιογραφικού.

2. Βιογραφικό

Το βιογραφικό είναι η πρώτη μας επαφή με τον εργοδότη. Η πρώτη εικόνα που θα έχει εκείνος για εμάς. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται ιδιαίτερη επιμέλεια, ώστε να αναδειχτούν τα δικά σας προσόντα ανάμεσα σε αυτά των άλλων υποψηφίων και να πείσετε τον εργοδότη, μέσα και από μία προσωποποιημένη για τη θέση που σας ενδιαφέρει προσέγγιση, ότι αξίζετε την συγκεκριμένη θέση!

Ένα παράδειγμα που μπορεί να διαφοροποιήσει το βιογραφικό σας:
Σε πολλές θέσεις εργασίας (σε ειδικότητες «απλές» π.χ φύλακας, ηλεκτρολόγος ή και πιο εξειδικευμένες) εκτός των τυπικών προσόντων απαιτείται και προηγούμενη εργασιακή εμπειρία πάνω στο αντικείμενο, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ τουλάχιστον 3 ετών).

Πως διασφαλίζεται όμως ότι ένας ηλεκτρολόγος που έχει δουλέψει σε μία επιχείρηση για τρία χρόνια, είναι καλύτερος από έναν άλλο με την ίδια απασχόληση; Αυτό να είστε βέβαιοι ότι ο εργοδότης θα το ψάξει!

Εδώ έρχεται ένα σωστό το βιογραφικό να παίξει σημαντικό ρόλο, διότι πρέπει να περιλαμβάνει και το εξής:
“Περιγραφή σε ένα σημαντικό ζήτημα που προέκυψε κατά την προηγούμενη εργασιακή σας εμπειρία και πως το διαχειριστήκατε”.

Αυτό το ερώτημα, είναι πολύ σημαντικό! Διότι οι εργοδότες δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα τυπικά προσόντα αλλά και για τα αποτελέσματα των εργαζομένων! Και μία τέτοια ενότητα στο βιογραφικό σας, ακόμη και αν αυτό δεν έχει ζητηθεί από τον εργοδότη, θα το κάνει να ξεχωρίσει και να αποτελέσει μία απόδειξη της σωστής διαχείρισης καταστάσεων που μπορείτε να έχετε ως έμπειρος εργαζόμενος στον επαγγελματικό χώρο.

Τέτοια ζητήματα, υπάρχουν και άλλα τα οποία μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα σωστό βιογραφικό, το οποίο βέβαια ξαναλέμε ότι εξαρτάται εν πολλοίς και από τη θέση-στόχο. Συγκεκριμένα ο εργοδότης θα ξεχωρίσει ένα βιογραφικό που, εκτός των άλλων, δείχνει τον δυναμισμό και το ταλέντο του υποψήφιου. Δείχνει ότι έχει δυνατή θέληση και θα κάνει ότι χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους του.

Αρκετοί υποψήφιοι, κάνουν το λάθος και φορτώνουν το βιογραφικό τους με πολλές και ίσως άχρηστες πληροφορίες για τη θέση που στοχεύουν. Γενικά ένα μεγάλο βιογραφικό είναι σε μία λάθος κατεύθυνση, εκτός αν οι θέσεις είναι πολύ εξειδικευμένες όπου εκεί πρέπει να είναι πιο αναλυτικό.

Εμείς με την εμπειρία μας, αναλαμβάνουμε την δημιουργία ενός σωστού βιογραφικού και από άποψη δομής αλλά κυρίως από άποψη περιεχομένου της απαιτούμενης πληροφορίας, (η οποία για το ίδιο άτομο πρέπει να διαφοροποιείται ανάλογα με την θέση που ενδιαφέρεται) έτσι ώστε να αποφευχθούν βασικά αλλά και λιγότερα βασικά λάθη ή/και παραλείψεις.

Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον πελάτη μας και μέσα από μία εξατομικευμένη διαδικασία, υλοποιήσουμε τον βασικό του στόχο που είναι μία άμεση πρόσληψη στη θέση που του ταιριάζει!
Θέσεις Ανα Κατηγορία και Ειδικότητα

Διαθέσιμες κατηγορίες θέσεων ιδιωτικoύ τομέα: Εξυπηρέτηση Πελατών, Πληροφορικής/Τηλεπικοινωνιών, Πωλήσεις Λιανικής, Μάρκετιγκ, Τουρισμού / Ξενοδοχειακά, Υγεία, Εκπαίδευση, Εστίασης, Security, Πωλίσεις χονδρικής (Β2Β) και πολλούς άλλους.

Εξειδικευμένες ειδικότητες των παραπάνω κατηγοριών (ενδεικτικά):
- Εξυπηρέτηση Πελατών ( Wind, Vodafone, Eshop)
-Πληροφορικής / Τηλεπικοινωνιών (IT Support (Hardware & Δίκτυα), Τεχνικός Κινητής Τηλεφωνίας και Η/Υ, Web Developer - Designer)
- Πωλήσεις Λιανικής (Αποθηκάριος - Πωλητής, Υπεύθυνος καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, Πωλητές/Πωλήτριες καταστημάτων)
- Μάρκετιγκ ( Υπεύθυνος Marketing, Υπεύθυνος E-shop & Πωλήσεων)
-Τουρισμού / Ξενοδοχειακά & Εστίαση (καθαριστής/τρια, Μάγειρας, Λαντζιέρης)
-Υγεία (Νοσηλευτικό Προσωπικό, Φυσικοθεραπευτής, Βοηθός Φαρμακοποιού).

Βέβαια με μια πιο σχολαστική αναζήτηση ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρεί και άλλες θέσεις και να επιλέξει όποια ταιριάζει με τα δικά του προσόντα και την περιοχή που τον ενδιαφέρει.
Επίσης επειδή οι διαθέσιμες θέσεις αλλάζουν συνεχώς θα πρέπει η αναζήτηση να επαναλαμβάνεται.

Site για αναζήτηση Θέσεων Εργασίας


https://www.kariera.gr/

https://www.careerjet.gr/

https://www.careernet.gr/

https://www.xe.gr/jobs/

https://www.jobfind.gr/

https://gr.indeed.com/Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

error: Content is protected !!