Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω, στην Αττική και το Νότιο Αιγαίο, με έμφαση στις γυναίκες

Ανάσχεση των συνεπειών της ανεργίας, ιδιαίτερα για τις άνεργες γυναίκες, τους μακροχρόνια άνεργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών, με την δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ, ηλικίας 30 ετών και άνω.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος


ΕΙΔΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Επιχορήγηση σε μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος του ωφελούμενου για 12 μήνες πλήρους απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων των μηνιαίων μικτών αποδοχών, των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών καθώς και των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και των επιδομάτων αδείας. Η επιχορήγηση για την αποζημίωση δαπανών της δράσης ανέρχεται σε ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό από 50% έως 75% και το ανώτερο ποσό επιχορήγησης που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση για κάθε ωφελούμενο ανάλογα με την κατηγορία του ανέργου αποτυπώνεται ως εξής:

Επιλέξιμη κατηγορία δαπάνης Ποσοστό Επιχορήγησης Ποσό ανά μήνα Συνολική Δαπάνη ανά ωφελούμενο
Άνδρες άνεργοι (έως 12 μήνες και έως 49 ετών) 50% 466,50 € 5.598,00 €
Άνεργοι άνδρες 50 ετών κι άνω 60% 559,80 € 6.717,60 €
Μακροχρόνια άνεργοι 65% 606,45 € 7.277,40 €
Μακροχρόνια άνεργοι 50 ετών και άνω 70% 653,10 € 7.837,20 €
Άνεργες γυναίκες 75% 699,75 € 8.397,00 €

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές Επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Οι Επιλέξιμες Περιοχές είναι:

- Περιφερειακή Ενότητα Δυτ. Τομέα Αθηνών: Δήμοι Αγ. Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Περιστερίου, Πετρουπόλεως, Χαϊδαρίου.

- Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς: Δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιώς, Περάματος, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής.

-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δήμοι Άνδρου, Ανάφης, Θήρας, Ιητών, Σικίνου, Φολεγάνδρου, Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Καλυμνίων, Λειψών, Λέρου, Πάτμου, Καρπάθου, Κάσου, Κέας, Κύθνου, Κω, Νισύρου, Κιμώλου, Μήλου, Σερίφου, Σίφνου, Μυκόνου, Αμοργού, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Αντιπάρου, Πάρου, Μεγίστης, Ρόδου, Σύμης, Τήλου, Χάλκης, Σύρου-Ερμούπολης, Τήνου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στη δράση είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πριν την υποβολή της αίτησης, αλλά και μετά την υποβολή της αίτησης μέχρι την έγκρισή της.

Περίοδος υποβολής: 30/11/2022

error: Content is protected !!